Blog

  • 100% Noticies

Correu electrònic fiable i segur amb les últimes tecnologies antispam

Un clic en l’enllaç d’un correu electrònic no verificat. Això és l’única cosa que necessites per a patir un atac de ransomware en la teva empresa. Cada dia milers d’empreses a tot el món són víctimes de ciberatacs i molts d’ells arriben a través del spam.

Els riscos del spam

El spam és correu electrònic no sol·licitat, també conegut com a correu electrònic no desitjat, que s’envia de manera massiva i la finalitat de la qual, en el millor dels casos, és aclaparar al receptor amb publicitat.

Aquests missatges també s’utilitzen per a infectar els equips dels destinataris i robar les seves dades. Per a caure en aquest parany només fa falta descarregar, un aparentment inofensiu, document o seguir un enllaç a un lloc web.

Aquesta pràctica és un risc per a l’empresa que, a més, fa perdre molt de temps i diners. Les safates d’entrada plenes de spam cada dia distreuen als empleats, ja que molts d’aquests missatges són difícils de distingir a simple vista dels correus legítims.

Com protegir-se del spam

Els serveis de correu com Outlook o Gmail tenen filtres antispam, però disten molt de ser totalment eficaços. La millor manera d’evitar que el spam es converteixi en un problema és utilitzar un servei de correu fiable i segur com el que proporciona APM Gestió i Comunicació.

A APM Gestió i Comunicació implementem les tecnologies més sòlides dissenyades per a bloquejar el spam:

Pots gaudir d’un servei de correu electrònic fiable i segur per menys del que penses. A més, ho pots pot configurar fàcilment en qualsevol client de correu com Thunderbird, SeaMonkey, Evolution, Mail de Windows10, Apple Mail, etc.

El nostre pack bàsic inclou 5 bústies de correu amb 30 GB de capacitat cadascuna per 60 euros a l’any (més IVA). Si necessites bústies addicionals, pots contractar-los per 12 euros a l’any (més IVA) per bústia de 30 GB.

Disposar d’un correu electrònic fiable i segur no té preu.

Amb el nostre servei evitaràs que les safates d’entrada dels usuaris de la teva empresa s’omplin d’aquestes escombraries digitals que ocasiona una gran pèrdua de temps i que pot comprometre la seguretat de les dades de la teva empresa.

Aconsegueix una major seguretat i privacitat per a les dades de la teva empresa amb NextCloud

El teletreball és una disciplina cada vegada més estesa en les empreses, i per aquesta raó cada vegada és més necessari que les organitzacions disposin d’un espai de magatzematge col·laboratiu i accessible per a tots els usuaris independentment de la seva ubicació geogràfica.

Algunes empreses recorren a serveis externs com Google Drive, Microsoft OneDrive o DropBox per a disposar d’un espai en el núvol o cloud on allotjar la informació necessària.

Però existeixen limitacions importants a nivell de configuració i funcionalitats. I d’altra banda, no es disposa de cap mena de control sobre les dades emmagatzemades, perquè els servidors estan sota la supervisió de Google, Microsoft o DropBox.

Existeixen altres alternatives “Open Source” per a les empreses que vulguin tenir un control absolut de la informació, i que a més, no depenguin d’un servei extern per a l’allotjament de dades sensibles, sense haver de renunciar a la facilitat d’ús. Estem parlant de NextCloud.

NextCloud, el “núvol privat” que garanteix la màxima privacitat i seguretat per a les dades de la teva empresa

NextCloud és un projecte que va néixer a Alemanya en 2016 sota la llicència “Open *Source”, i que no ha parat de créixer des de la data. En l’actualitat els governs de França i Alemanya ja confien en NextCloud com a solució d’allotjament de fitxers o “núvol privat”, i altres empreses importants ja han fet el pas per a no dependre de solucions de tercers pel que fa a la informació sensible i confidencial.

Emmagatzematge i sincronització d’arxius en el núvol, i moltes funcionalitats més

Una de les principals funcionalitats de NextCloud és l’emmagatzematge d’arxius, igual que ofereixen eines propietàries i tancades com Drive i OneDrive. La principal diferència és que les dades es guarden en el servidor de l’empresa.

De manera ràpida, podràs compartir tots els arxius que vulguis amb una única persona, o amb un grup de treball. Així mateix, tindràs l’opció de controlar qui accedeix a través de permisos o contrasenyes. Es permeten crear rols de cadascun donant la possibilitat editar-ho o de només llegir-ho.

NextCloud permite a las empresas disponer de su nube privada

De la mateixa forma, i a través de les diferents aplicacions de sincronització per a Windows, MacOS o Linux, els usuaris podran disposar dels fitxers sincronitzats en els seus ordinadors o dispositius mòbils (Android/*iOS).

D’altra banda, NexCloud ofereix la possibilitat de gestionar contactes i calendaris per als usuaris que formen part de l’organització de manera fàcil i intuïtiva. A més, si volem realitzar videotrucades amb usuaris externs a l’organització, podrem convidar-los fàcilment mitjançant un enllaç.

Una altra de les funcionalitats que s’ofereixen d’entrada és un xat privat, on la comunicació està encriptada d’extrem a extrem.

*NextCloud disposa d’un editor de documents de text i fulls de càlcul, per la qual cosa podrem editar en línia sense necessitat de disposar d’un paquet ofimàtic com a Office 355 o LibreOffice, però també podrem editar-los offline i sincronitzar-los posteriorment si l’empresa ja disposa de Microsoft Word i Excel.

Com a conclusió, NextCloud és una de les eines imprescindibles per a l’empresa que es preocupa per la seguretat i la privacitat de les seves dades, però que a més no vol renunciar a la facilitat d’ús a la qual estan acostumats els empleats.

Si vols conèixer més detalladament com implementar NextCloud en la teva organització, posa’t en contacte amb nosaltres i respondrem a tots els teus dubtes.

La importància de les còpies de seguretat externes, la redundància geogràfica i els plans de contingència

El recent incendi de OVH, un dels datacenters més grans i importants d’Europa, ha provocat que milions de webs hagin caigut i que moltes empreses hagin perdut les dades.

Aquest greu sinistre, que ha deixat sense servei a un gran nombre de companyies, ens obliga a qüestionar-nos si les nostres dades estan segures en el cloud i la importància de disposar d’una còpia de seguretat externa així com comptar amb un pla de contingència per a recuperar les dades.

Per què són necessaris els backups externs?

El proveïdor d’allotjament web i solucions de cloud computing OVH va sortir al pas de les notícies sobre l’incendi del seu CPD comunicant que les empreses que tinguessin una còpia de seguretat externa no tindrien problemes per a restablir la seva activitat.

El que es desprèn d’aquesta afirmació és que algunes (o moltes) empreses probablement no disposaven d’aquest tipus de còpia de seguretat. Sense una còpia de seguretat és impossible la restauració de dades.

Encara que els allotjaments web i el cloud ofereixen importants garanties davant qualsevol eventualitat, és clar que els imprevistos poden tenir lloc. En aquest cas, segons fonts de OVH, les empreses que només tinguessin còpies de seguretat en el propi núvol haurien perdut totes les dades.

Fa anys, quan es treballava en suport físic i local, era habitual que les empreses realitzessin còpies de seguretat periòdiques. Aquestes còpies de seguretat es conservaven en les pròpies oficines, però els més previnguts les emmagatzemaven en altres llocs per si hi havia un incendi o robatori en la pròpia empresa.

Ara tenim la falsa impressió que el cloud és suficient. Moltes empreses s’han relaxat i confien que el proveïdor de les solucions cloud contractades s’encarregarà d’aquesta còpia de seguretat. És cert que en la majoria de les vegades aquest proveïdor s’encarrega de realitzar còpies de seguretat d’aplicacions web o servidors, però tret que s’especifiqui, aquestes còpies no s’emmagatzemen en uns altres data centers del propi proveïdor.

Per aquest motiu és important planificar bé com es realitzen les còpies de seguretat i disposar d’un pla de contingència enfront de desastres que permeti a les empreses recuperar en el menor temps possible les dades.

Els plans de contingència, tan necessaris com les còpies de seguretat

El cas de OVH posa de manifest la importància de realitzar còpies de seguretat i de comptar amb un pla per a la restauració de dades. És clar que un incendi com aquest és totalment excepcional, però la seguretat de les empreses s’enfronta a molts altres riscos, com els atacs informàtics.

Totes les companyies haurien d’implementar un pla de contingència per a poder continuar amb l’activitat en cas de produir-se un incident greu. Aquest pla no ha de perdre de vista els conceptes RPO i RTO.

RPO (Recovery Point Objective) és el punt de restauració de dades. Com més llunyana sigui la data en la qual està fixat el RPO, més dades es perdran i més temps serà necessari per a tornar a la normalitat. Aquí entra en joc el factor RTO (Recovery Time Objective), és a dir, el temps que es triga a restaurar els serveis a partir de la còpia de seguretat.

La clau per a establir la freqüència d’actualització depèn del temps que cada empresa pugui permetre’s. En alguns casos aquest temps serà zero, per la qual cosa la companyia haurà de tenir no sols una còpia de seguretat sinó un pla de contingència que inclogui una rèplica per a la restauració de dades instantània.

APM Gestió i Comunicació disposa de dos centres de processament de dades (CPD) amb ubicacions geogràfiques diferents amb la finalitat d’evitar el que ha succeït en el cas de l’incendi de OVH a Estrasburg. En tots els nostres plans de hosting s’inclou una còpia de seguretat diària incremental i un complet setmanal perquè les teves dades estiguin segures en tot moment, i també existeix la possibilitat de contractar la redundància de dades per a tenir les dades replicades en una altra ubicació geogràfica.

Disposa la teva empresa de còpies de seguretat o backup externs? Els imprevistos no avisen, per la qual cosa no hauries d’esperar que sigui massa tarda. Consulta amb el nostre equip comercial per a realitzar una auditoria sobre la seguretat de les teves dades i així evitar la possible pèrdua d’aquests en cas d’incidents.